Opinie i dyskusje na temat pracy opiekunek osób starszych w Niemczech
gienia napisał:
Jade do Ulm. Nawet tymi świętami sie nie przejmuje tak jakbym sie przejmowala normalnie, przez ten stres. Więc sa plusy.
A no, ale swieta nie zawsze lepiej spedzac w domu – te przygotowywania i bieganina plus sprzatanie potrafie wykonczyc wszystko ma swoje plusy i minusy.
Te minki tutaj sa dziwne... - nie uważacie?
Ostatnio edytowany przez Kata (2014-04-10 07:27:03)
Tak, to prawda. Mimo wszystko od zawsze swieta spedzalam z rdozin. No ale tak jak mowie, jakos o tym nie mysle, bardziej sie stresue niz smuce. Ale chyba za duzo o tym mowie i mysle i jescze bardziej sie nakrecam
U mnie przygotowania ida, nie pędzą Nie chce mi sie, kiedys moialam wiecej werwy i checi do tego, z czasem gdzies to ucieka... rutyna chyba... Najgorsze jest sprzatanie, bo gotowanie to jeszcze pół biedy, przynajmniej w moim przypadku
Kata napisał:
U mnie przygotowania ida, nie pędzą Nie chce mi sie, kiedys moialam wiecej werwy i checi do tego, z czasem gdzies to ucieka... rutyna chyba... Najgorsze jest sprzatanie, bo gotowanie to jeszcze pół biedy, przynajmniej w moim przypadku
O, to u mnie wręcz odwrotnie jest, nienawidze siedzieć w kuchni... Śmigam po domu ze szmateczkami, wiadrami, sprzatam, ukladam, ozdabiam troche, ale gotowanie - robie bo musze..
Witam Was już świątecznie! Wesołego Alleluje wszystkim Jalk sie juz przywitałam to moge przejsc do rzeczy. Czy ktos jesczze może cos ciekawego o pronoblu powiedziec? Jestem na etapie szukania firy, z która po swietach chcialabym wyjechac do pracy. Z poprzedniej firmy nie byłam zadowolona i szukam kogos rzetelnego.
Janda napisał:
Witam Was już świątecznie! Wesołego Alleluje wszystkim Jalk sie juz przywitałam to moge przejsc do rzeczy. Czy ktos jesczze może cos ciekawego o pronoblu powiedziec? Jestem na etapie szukania firy, z która po swietach chcialabym wyjechac do pracy. Z poprzedniej firmy nie byłam zadowolona i szukam kogos rzetelnego.
Ja też jestem z nich zadowolona. Nie wiem co by Ci tu powiedzieć, co Cie dokladnie interesuje?
Wesołych Świąt wszystkim!
Mysle, ze jesli chodzi o kase i formalnosci, kase itd. to jest w porzadku? Bo w innym przypadku dalybyscie znac W takim razie powiedzcie prosze, jaki jest kontakt z firma? Interesuje sie opiekunka? Jak jest jakis problem grubszy z pdp to pomagaj rozwiazac konflikt? Sa pomocni ogolnie?
Janda napisał:
Mysle, ze jesli chodzi o kase i formalnosci, kase itd. to jest w porzadku? Bo w innym przypadku dalybyscie znac W takim razie powiedzcie prosze, jaki jest kontakt z firma? Interesuje sie opiekunka? Jak jest jakis problem grubszy z pdp to pomagaj rozwiazac konflikt? Sa pomocni ogolnie?
A co, z góry zakladasz jakis konflikt? Albio niemile doswiadczenia z przeszlosci masz? Jak juz jestes w de to masz koordynatora i co jakis czas tel. czy wszystko gra i co slychac, takie pogaduszki generalnie zadnego wiekszego problemu nigdy nie mialam, wiec nie wiem moze kto inny odpowie. Ale ogolnie to tak, interesuja sie i jest kontakt.
Ja kiedys mialam problem pt. klotnie z pdp. Totalnie sie nie dogadywalismy, oskarzala mnie o rozne przedziwne rzeczy, ale babki z biura znaly juz mnie i bardzo dobrze znaly podopieczna, bo mialy z nia juz stycznosc wczesniej, wiec wiedzialy, ze jestem pracowita, a zarzuty babci niekonieczne musza byc zgodne z prawda. Z moimch rozmow z nimi wywnioskowalam, ze mi wierza, pomogly tez znaleźc inna oferte i koniec koncem wszystko dobrze sie skonczylo. Tak wiec jak bylam "w potrzebie" to sie nie zawiodlam
Aliss napisał:
Janda napisał:
A co, z góry zakladasz jakis konflikt? Albio niemile doswiadczenia z przeszlosci masz? Jak juz jestes w de to masz koordynatora i co jakis czas tel. czy wszystko gra i co slychac, takie pogaduszki generalnie zadnego wiekszego problemu nigdy nie mialam, wiec nie wiem moze kto inny odpowie. Ale ogolnie to tak, interesuja sie i jest kontakt.
Nic nie zakladam, ale doświadczenia z pdp mam rozne, dlatego rzeczywiscie szukam firmy, która jest za swoim pracownikiem (oczywiscie wtedy kiedy pracownik jest tez w porządku ).
To mysle, ze pronobel taki jest. Tak jak mowie, mi pomogli, mowie za siebie tylko, ale mysle ze nie jestem wyjatkiem i tak sie traktuje pracownikow tam. Bo rzeczywiście rozne sa przygody... wydaje Ci sie, że trafilas na ludzi do rany przyloz a oni czasem noz w serce potrafia wbic...Trzeba tez brac pod uwage, ze jak pdp jest chory na alzcheimera np. To roznych rzeczy moze nie pamietac, cos gdzies schowac a potem szukac tego godzinami.