Opinie i dyskusje na temat pracy opiekunek osób starszych w Niemczech
Nowy użytkownik
Grazka napisał:
Urodziny wnuczka już dawno były i się skończyły
to jest niesamowite jak on szybko rosnie... widac to szczegolnie, jesli spotykam sie z nim tak rzadko, radziej niz bym chciala...
Dzwoneczek, nie wiem czy sie juz zdecydowalas czy nie? odpisujue z opoznieniem ale moze sie przyda
Jesli dalej sie zastanawiasz to od siebie moge Ci powiedziec, ze firma jest w porzadku jesli chodzi o kase, dokumenty i podejscie do opiekunek. Ja sie na niej nie zawiodlam jesczze. Ale wiem jak to jest jak sie czlowiek zastanawia i wybiera, a wybor jest duzy, bo agencji jest multum. Wybrac te najlepsza – nielatwo. Sprobuj z Favorisem, przez nas zostala juz wyprobowana, woec mozesz miec jako takie pojecie co cie tam czekajak cos to pytaj.
dzieki! Ogolnie to mnie wlasnie najbardziej sprawy finansowe interesuja. Mowicie, ze jest ok, wiec fajnie, sama bede musiala sprawdzic i sie przekonam
Ojj... Grazka, znam te uczucie. Jest smutne i przerazajace... ja kiedys po powrocie przerazilam sie tym jak moj maz sie postarzal he he, na chwile zapomnialam, ze mi tez lat nie ubywa...
Dzwoneczek – u mnie wszystko bylo dobrze, nie mialam nigdy zadnych potyczek z favorisem i problemow z kasa czy z czymkolwiek, nie dali mi powodow do tego. Ale tak jak mowisz – sprawdz sama
Nowy użytkownik
Dzwoniłam do Favorisa i przeszlam test jezykowy pomyslnie. Wypelnilam dokumenty i przeslalam i teraz bede czekac, zobaczymy. Dziewczyny nie mówcie nawet o starzeniu sie, mam z tym problem duzy
Nowy użytkownik
Tak po prostu, każde urodziny to dołek, nie lubie ich, nigdy ich nie obchodze ale która z nas nie chcialabym zatrzymać czasu...
Witam Drogie Opiekunki! Powiedzcie mi proszę czy favoris, firma z Żor, może zatrudnić kogoś z daleka? Trzeba osobiście sie u nich stawic? Kończe wolontariat w DPS i chciałabym wyjechać do Niemiec jako opiekunka, natrafiłam na ta firme i sie zastanawiam czy do niej nie aplikowac, bo szczerze mówiąc nie orientuje sie w ogole w tym temacie. Piszecie tu o nich dobrze, więc pomyslalam, ze moze sprobuje.
Ostatnio edytowany przez Rozanna (2014-03-19 10:57:01)
Nowy użytkownik
Spróbuj, ja tez nie jestem z żor ani nawet tej częsci polski i do nich aplikowalam, nie ma znaczenia gdzie mieszkasz. Ja po weekendzie jade do Niemiec, dostalam fajna ofertke do dziadka z Erfurtu.
Dzwoneczek fajnie, powiedz cos wiecej, na ile jedziesz? Trudna oferte dostalas?
P.S. Dziewczyny na zmarszczki moge wam polecic krem AVA Ecolinea - świetnie daje rade i odmladza skore – to tak apropos tej niesczzesnej starosci
Ostatnio edytowany przez Krysta (2014-03-20 10:50:01)
Nowy użytkownik
Nie słyszałam o tym kremie nic, ale zainteresuje sie, a noz widelec wiadomo w tym wieku próbowac trzeba wszystkiego
jade na 2 miesiace do dziadka z jednostronnym paralizem, mieszka z zona ktora jest jesczze sprawna, w domu i bedzie mi pomagała w niuektórych rzeczach. W domu jest duzo ulatwien typu winda przy schodach, krzeslo pod prysznicem itd. Ponoc bardzo mili Państwo, no zobaczymy...
Jak zadzwonisz to oni raczej beda wypytywac o jezyk i doswiadczenie. A Ty możesz zapytac o to wszystko co wymienilas, ale moge Ci juz odpowiedziec, ze ubezpieczenie na pewnoi bedziesz miala, bo jak sie pracuje legalnie to to jest mus. Wyżywienie leży po stronie rodziny, wiec nie wydajesz na to swoich pieniedzy (no chyba, ze chceszkupic sobie cos tam dodatkowego itd).
Ok, najlepiej zadzwonie do nich wypytać, ale dziekuje.
Ja juz po rozmowie. Ale mile babki tam pracuja nie chcialam sprawdzic jezyka – stchórzyłam
musze sobie powtórzyc conieco! Bo czuje, ze z nim kiepsko, a po cos robilma ten wolontariat, nie tylk oz dobrego serca
Jestem obecnie pełna checi i motywacji do pracy i szczrze nakrecona, bo zarobki sa super, jak sobie czlowiek porowna do Polskich realiow...
Ostatnio edytowany przez Rozanna (2014-03-31 13:51:03)