Forum dla opiekunek osób starszych w Niemczech

Opinie i dyskusje na temat pracy opiekunek osób starszych w Niemczech

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#46 2014-04-14 13:59:17

Dominika

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Favoris - co o nim myslicie?

Memezis napisał:

Witam sie z Wami Rozważam wyjechanie z Favorisem, widze że poztywnie tu o nim piszecie i fajnie, ale chyba nikt nie poruszył jesczze kwestii takich praktycznych bardziej – albo źle przeczytalam wątek. W każdym razie, czy firma gwarantuje ubezpieczenie?

Witaj! Ja jestem na świeżo, bo własnie mnie rekrutują i ubezpieczenie masz, to na bank. Wyrabiaja w NFZcie karte dzieki ktorej mozesz sie leczyc za granica za darmo

#47 2014-04-14 14:36:04

Memezis

Nowy użytkownik

Punktów :   

Dominika napisał:

Memezis napisał:

Witam sie z Wami Rozważam wyjechanie z Favorisem, widze że poztywnie tu o nim piszecie i fajnie, ale chyba nikt nie poruszył jesczze kwestii takich praktycznych bardziej – albo źle przeczytalam wątek. W każdym razie, czy firma gwarantuje ubezpieczenie?

Witaj! Ja jestem na świeżo, bo własnie mnie rekrutują i ubezpieczenie masz, to na bank. Wyrabiaja w NFZcie karte dzieki ktorej mozesz sie leczyc za granica za darmo

To dobrze. Bo omalo co nie pojechałabym z innej firmy, która nalezy chyba do 1 czlowieka, facet nie dosc ze bierze prowizje od zalatwienia pracy to jesczze kazal samej sobie zalatwiac karte. Myslalam na poczatku, ze to standard, dobrze ze kolezanka mną potrzasnela i radzila o tym poczytac... tak więc brać pod uwage tylko wieksze agencje?

#48 2014-04-15 11:06:14

Krysta

Użytkownik

Punktów :   

No jasne! Nie bierz nawet pod uwage wyjazdu w takiej formie. To sa zazwyczaj oszusci, dojechalabys na miejsce i zostala moze nawet z niczym. Tyle takich historii sie slyszy. Nie pojechalabym ani na czarno ani przez takich posrednikow. Tylko z firma!

#49 2014-04-15 12:19:02

Dominika

Nowy użytkownik

Punktów :   

Dokładnie... nie pakuj sie w jakies prowizje, pośredników ani nic takiego. Tylko firma. Wybierz jakas większą i poczytaj opinie w necie. Ja wybrałam Favorisa, narazie formalności przebiegają bardzo sprawnie i szybko, babki w biurze sa swietne. Zobaczymy jak bedzie na ofercie

#50 2014-04-15 14:09:12

Memezis

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jezu człowiek to jest głupi... ja jestem w gorącej wodzie kompana, to fakt, ale kurcze zero pomyslunku! Dobrze ze jednak siegnelam po rade. No szkoda gadac po prostu, glupio mi przed sama soba.

#51 2014-04-15 14:22:45

Dominika

Nowy użytkownik

Punktów :   

Już nie ma co o tym myslec wazne, ze wczesniej sie zorientowalas co i jak nie jest powiedziane, ze w Twoim przypadku spełniłby sie ten najczarniejszy scenariusz, ale po co ryzykowac. Lepiej odrazu zalatwic wszystko legalnie i tak jak powinno byc, żeby życ spokojnie ))

#52 2014-04-16 07:13:56

Memezis

Nowy użytkownik

Punktów :   

Tak racja właściwie to weszłam tu, żeby ogólnie dowiedziec sie jak sprawa z tym ubezpieczeniem wygląda, ale skoro jest to wątek o Favorisie i jest cały w dobrym tonie, to moze warto sie nad nim zastanowic?

#53 2014-04-16 10:25:10

Rozanna

Użytkownik

Punktów :   

Ja sie narazie nie wypowiadam co do całosci, bo jesczze z nimi nie wyjechalam nigdzie, dopiero sie staram i cwicze jezyk. Jeśli znasz jezyk to sprobuj co wiem to tyle, co dziewczyny napisaly, a z wlasnej autopsji to, że przemile babki w biurze pracuja (te z którymi rozmawialam ) )

#54 2014-04-16 14:12:48

Krysta

Użytkownik

Punktów :   

Memezis – sama musisz sie przekonać ,ale ja uważam że warto. Byłam z nimi na ofercie i naprawde byłam zadowolona

#55 2014-04-17 08:17:40

AnnaR

Użytkownik

Punktów :   

Witam. Moja opinia o Favorsiie jest również pozytywna, moge szczerze polecic. Firman ie leci w kulki ze swoimi pracownikami, tak jak ma to miejusce w wielu agencjach dzis. Zawsze mozna na nich liczyc jak jest problem  jak trzeba to stana po stronie opiekunki.

#56 2014-05-07 10:24:00

Krysta

Użytkownik

Punktów :   

I jak tam dziewczyny? Taka tu cisza! Memezis, Rozanna – udalo sie Wam wyjechac? Dominika – Ty pewnie juz w De?

#57 2014-05-07 14:25:57

AnnaR

Użytkownik

Punktów :   

No ja myslalam, ze forum upadlo, bo po moim poscie cisza

#58 2014-05-08 08:05:46

Rozanna

Użytkownik

Punktów :   

Witam witam! Każda chyba dawno tu nie zaglądala. Ja na swoje usprawiedliwienie mam tyle, ze pilnie przylozylam sie do nauki jezyka, sporo nadgonilam, czuje sie duzo pewniej, porafie o wiele wiecej niz miesiac temu. Mialam sporo czasu na nauke i nie zmarnowalam go. Za kilka dni dzwonie ponownie do favorisa, mam nadzieje, ze tym razem moj jezyk bedzie wystarczjacy i w koncu bede mogla wyjechac

#59 2014-05-08 11:07:41

Krysta

Użytkownik

Punktów :   

Rozanna napisał:

Witam witam! Każda chyba dawno tu nie zaglądala. Ja na swoje usprawiedliwienie mam tyle, ze pilnie przylozylam sie do nauki jezyka, sporo nadgonilam, czuje sie duzo pewniej, porafie o wiele wiecej niz miesiac temu. Mialam sporo czasu na nauke i nie zmarnowalam go. Za kilka dni dzwonie ponownie do favorisa, mam nadzieje, ze tym razem moj jezyk bedzie wystarczjacy i w koncu bede mogla wyjechac

Super! Gratuluje samozaparca, najtrudniej jest sie uczyc jezyka samemu w domu. Fajnie, ze sie za to wzielas ))

#60 2014-05-08 13:40:15

Rozanna

Użytkownik

Punktów :   

Tak, teraz juz nic mnie nie zatrzyma, jestem z siebie dumna, w koncu ruszylam sie i zrobilam cos dla siebie, wolontariat, nauka jezyka... teraz zalatwie sobie prace za kilka tysiecy zlotych miesiecznie i pokaze coponiektorym, co potrafie

Stopka forum

RSS