Opinie i dyskusje na temat pracy opiekunek osób starszych w Niemczech
Memezis napisał:
Witam sie z Wami
Rozważam wyjechanie z Favorisem, widze że poztywnie tu o nim piszecie i fajnie, ale chyba nikt nie poruszył jesczze kwestii takich praktycznych bardziej – albo źle przeczytalam wątek. W każdym razie, czy firma gwarantuje ubezpieczenie?
Witaj! Ja jestem na świeżo, bo własnie mnie rekrutują i ubezpieczenie masz, to na bank. Wyrabiaja w NFZcie karte dzieki ktorej mozesz sie leczyc za granica za darmo
Dominika napisał:
Memezis napisał:
Witam sie z Wami
Rozważam wyjechanie z Favorisem, widze że poztywnie tu o nim piszecie i fajnie, ale chyba nikt nie poruszył jesczze kwestii takich praktycznych bardziej – albo źle przeczytalam wątek. W każdym razie, czy firma gwarantuje ubezpieczenie?
Witaj! Ja jestem na świeżo, bo własnie mnie rekrutują i ubezpieczenie masz, to na bank. Wyrabiaja w NFZcie karte dzieki ktorej mozesz sie leczyc za granica za darmo
To dobrze. Bo omalo co nie pojechałabym z innej firmy, która nalezy chyba do 1 czlowieka, facet nie dosc ze bierze prowizje od zalatwienia pracy to jesczze kazal samej sobie zalatwiac karte. Myslalam na poczatku, ze to standard, dobrze ze kolezanka mną potrzasnela i radzila o tym poczytac... tak więc brać pod uwage tylko wieksze agencje?
No jasne! Nie bierz nawet pod uwage wyjazdu w takiej formie. To sa zazwyczaj oszusci, dojechalabys na miejsce i zostala moze nawet z niczym. Tyle takich historii sie slyszy. Nie pojechalabym ani na czarno ani przez takich posrednikow. Tylko z firma!
Dokładnie... nie pakuj sie w jakies prowizje, pośredników ani nic takiego. Tylko firma. Wybierz jakas większą i poczytaj opinie w necie. Ja wybrałam Favorisa, narazie formalności przebiegają bardzo sprawnie i szybko, babki w biurze sa swietne. Zobaczymy jak bedzie na ofercie
Jezu człowiek to jest głupi... ja jestem w gorącej wodzie kompana, to fakt, ale kurcze zero pomyslunku! Dobrze ze jednak siegnelam po rade. No szkoda gadac po prostu, glupio mi przed sama soba.
Już nie ma co o tym myslec wazne, ze wczesniej sie zorientowalas co i jak nie jest powiedziane, ze w Twoim przypadku spełniłby sie ten najczarniejszy scenariusz, ale po co ryzykowac. Lepiej odrazu zalatwic wszystko legalnie i tak jak powinno byc, żeby życ spokojnie
))
Tak racja właściwie to weszłam tu, żeby ogólnie dowiedziec sie jak sprawa z tym ubezpieczeniem wygląda, ale skoro jest to wątek o Favorisie i jest cały w dobrym tonie, to moze warto sie nad nim zastanowic?
Ja sie narazie nie wypowiadam co do całosci, bo jesczze z nimi nie wyjechalam nigdzie, dopiero sie staram i cwicze jezyk. Jeśli znasz jezyk to sprobuj co wiem to tyle, co dziewczyny napisaly, a z wlasnej autopsji to, że przemile babki w biurze pracuja (te z którymi rozmawialam )
)
Witam. Moja opinia o Favorsiie jest również pozytywna, moge szczerze polecic. Firman ie leci w kulki ze swoimi pracownikami, tak jak ma to miejusce w wielu agencjach dzis. Zawsze mozna na nich liczyc jak jest problem jak trzeba to stana po stronie opiekunki.
Witam witam! Każda chyba dawno tu nie zaglądala. Ja na swoje usprawiedliwienie mam tyle, ze pilnie przylozylam sie do nauki jezyka, sporo nadgonilam, czuje sie duzo pewniej, porafie o wiele wiecej niz miesiac temu. Mialam sporo czasu na nauke i nie zmarnowalam go. Za kilka dni dzwonie ponownie do favorisa, mam nadzieje, ze tym razem moj jezyk bedzie wystarczjacy i w koncu bede mogla wyjechac
Rozanna napisał:
Witam witam! Każda chyba dawno tu nie zaglądala. Ja na swoje usprawiedliwienie mam tyle, ze pilnie przylozylam sie do nauki jezyka, sporo nadgonilam, czuje sie duzo pewniej, porafie o wiele wiecej niz miesiac temu. Mialam sporo czasu na nauke i nie zmarnowalam go. Za kilka dni dzwonie ponownie do favorisa, mam nadzieje, ze tym razem moj jezyk bedzie wystarczjacy i w koncu bede mogla wyjechac
Super! Gratuluje samozaparca, najtrudniej jest sie uczyc jezyka samemu w domu. Fajnie, ze sie za to wzielas ))
Tak, teraz juz nic mnie nie zatrzyma, jestem z siebie dumna, w koncu ruszylam sie i zrobilam cos dla siebie, wolontariat, nauka jezyka... teraz zalatwie sobie prace za kilka tysiecy zlotych miesiecznie i pokaze coponiektorym, co potrafie